Advice Accounting är precis vad det låter – en redovisningsfirma som specialiserar sig på rådgivning och ekonomihantering. Huvudkontoret är beläget mitt i Stockholms centrum och deras kunder är både svenska och utländska företag. Affärsidén är att motivera och pusha entreprenörer till att ta steget fullt ut, trots den smått tråkiga bokföringsbiten.

Genom att erbjuda skräddarsydda paket och en explicit och begriplig rådgivning inom ekonomi, så vill man förmå företagare i alla former och varianter att våga ta chansen och samtidigt visa att med dagens moderna teknik och digitalisering, behöver bokföring och fakturering inte vara så trist som det verkar. Advice Accounting vill således göra den biten åt folk.

Advice Accounting sammanfattning

  • Med hjälp av verktyg för den dagliga bokföringen samt en effektiv konsultverksamhet, vill Advice Accounting ta ut svängarna och få dig att ägna dig åt din kärnverksamhet.
  • Advice Accounting är baserad i Stockholm
  • Tjänsterna är digitala och sker i samverkan
  • Du kan boka din egen ekonomicoach
  • Appen som används är Digitala Företaget

Varför Advice Accounting?

Fördelen med Advice Accountings tjänster är att de kombinerar en stor del rådgivning och coaching för både den etablerade företagaren och den nystartade näringsidkaren. Du får alltså hjälp på vägen, ända från start. Advice Accounting har 4 olika redovisningspaket, många ekonomiska rådgivare och olika företagspaket för en uppstart av bolag.

Tillsammans kan du som företagare ta del av alla deras erbjudande genom att köpa ett anpassat entreprenörspaket som guidar dig från start till mål och alla kurvor däremellan. Dessa är helt framtagna för varje enskilt företag, oavsett bolagsform. Att bygga personliga relationer är det som står i fokus samtidigt som man vill ge smidig service.

Genom en helhetslösning kan du som kund snabbt skicka in underlag med hjälp av appen och låta Advice Accounting sedan göra jobbet klart åt dig. Detta sker med appen Digitala Företaget som är en av de mest använda för digital bokföring. Vill du endast outsourca din ekonomibit till viss del, kan du beställa några timmar per månad.

De tre tjänsterna

I grund och botten, erbjuder Advice Accounting tre bastjänster som i sin tur kan kombineras och anpassas utifrån ditt företags intressen. Tjänsterna är som vi tidigare nämnt, redovisning på intensiv nivå, ekonomicoachning och start av eget företag. För att välja redovisningspaket måste du först veta hur många verifikationer som kommer varje månad.

Ekonomicoach innebär att du bokar möten för att få tips och råd hur din verksamhet ska gå med plus. Detta kan jämföras med en peppande personlig tränare, men för ekonomin istället.

Starta företag hjälper dig som vill driva eget men som inte har full koll på alla aspekter ännu. Advice Accounting är då där för att inspirera.

Oavsett vilken tjänst du använder, så är pricken över i:et att Advice Accounting är ett företag som tror på delaktighet och samarbete så om något skulle krångla eller behöva kompletteras på ett eller annat vis, så lovar man stort att alltid vara där för kunden. Återrapportering och notiser vid bokföringen sker löpande genom appen.

Hur fungerar det?

Advice Accounting vill gärna veta så mycket om dig och din firma som möjligt innan ni ger er in tillsammans i leken. Detta för att få grundläggande information som kan leda er vidare i arbetet. Du fyller därför i ett formulär på deras hemsida, beroende på tjänst och får sedan ett möte inbokat.

Väljer du bokföring som tjänst så kommer du att få tillgång till de molnbaserade lösningarna som appen Digitala Företaget. I den kan du nedteckna allt som innefattar bokföring såsom körjournal, tidrapportering, fakturor, fotografering av kvitton m.m. En löpande kommunikation sker sedan med Advice Accounting som gör det stora jobbet åt dig.

Allt som behöver redas ut, sker på uppstartsmötet och det är också där du har möjlighet att integrera olika tjänster eller bestämma dig för enbart några timmars rådgivning per månad, t.ex. om du är ekonomichef. Du ansvarar själv för ditt arbete och att fakturor och underlag skickas in i tid samt för att sköta din egen kärnverksamhet.

Vad inträffar om antalet verifikationer överstiger redovisningspaketet?

Hos Advice Accounting går det bra att överstiga antalet verifikationer (affärshändelser) 2 månader i följd innan en uppgradering måste ske. I så fall väljer du självmant om du vill uppgradera ditt redovisningspaket ytterligare en nivå. Detta sker normalt då nästkommande kvartalsuppföljning är klar.

Varför står inga priser på hemsidan?

Advice Accounting medger att de har fasta priser för sina tjänster men dessa är enbart kommunicerade om du hör av dig till dem via formuläret ”offertförfrågan”. På så sätt får de allt underlag som krävs för att veta vad just ditt företag eftersträvar. Formuläret tar 5 minuter att fylla i.

Jag har inget eget företag utan är ekonomichef. Kan jag få hjälp ändå?

Ja, Advice Accounting erbjuder även högt uppsatta ekonomichefer och liknande att få rådgivning om ekonomin. Detta för att tips och trix alltid är nödvändiga för att göra ett bra jobb och för att även kunniga personer kan behöva hjälp på traven ibland.

Finns deras app på flera språk?

Ja appen går att använda på svenska och engelska och eftersom Advice Accounting är en del av den internationella koncernen Aston Group, så finns det en del befintliga engelskspråkiga klienter i deras kundkrets. Deras rådgivare talar också perfekt engelska, vilket kan vara bra att veta.

Vad är deras nisch?

Det är lätt att höra om olika redovisningsbyråer som erbjuder allt möjligt men vad är då Advice Accountings egentliga nisch? Jo, att kunna erbjuda en utomordentlig kommunikation med kunderna som många andra redovisningsbyråer anser sig ha men inte lever upp till i slutändan. En dialog är därför av största vikt hos Advice Accounting.