Billity Recension

Billity har som mål att göra fakturering roligare och enklare. Just enkelheten och användarvänligheten har stått i fokus sedan de drog igång verksamheten år 2007. Faktureringsprogrammet har alla de vanliga funktionerna och riktar sig till alla typer av företag – både stora och små. Att registrera ett konto är gratis.

Genom åren har Billity förbättrats avsevärt. Bland annat har designen ändrats för att bli ännu mer lättanvänd. De för en ständig dialog med alla sina kunder för att ta del av förslag och idéer som underlättar faktureringen ytterligare. Missnöjda kunder uppmuntras att omedelbart höra av sig till företaget så att de kan hjälpa till att lösa problemet.

SammanfattningSkärmdump från Billitys sajt

  • Billity är ett fakturingsprogram som erbjuds via internet.
  • Programmet är utvecklat med enkelhet i fokus.
  • Lanserades 2007 och har utvecklats sedan dess.
  • Innehåller både grundläggande och avancerade funktioner.
  • Har Auto Mode för att automatisera delar av faktureringsprocessen.
  • Billty ger god överblick och kontroll.
  • Interaktiva fakturor där kund och företagare kan kommunicera direkt.

Vilka funktioner hittas i Billity?

Förutom alla vanliga funktioner för grundläggande fakturering finns flerspråksstöd, avancerad statistik, exportfunktion till bokföringsprogram, massvis av fakturamallar, stöd för flera valutor, inkasso, deadlines och påminnelser, kundanteckningar, inkasso och stöd för ROT/RUT. Dessutom går det att göra anpassningar av färger och logotyp för att få designen som man vill ha den.

En speciell funktion som blivit riktigt uppskattad i Billity är något som kallas Auto Mode. Det är en slags inbyggd fakturaassistent som innebär att du bara behöver skicka fakturan, sedan sköter Auto Mode resten. Med det menas betalningar, påminnelser, inkasso mm. Allt som krävs är att man först aktiverar funktionen.

Målet med Billity är att en faktura ska kunna skickas med ett klick. Faktureringsprogrammet är så effektivt att ett enda knapptryck leder till att kunden faktureras. Via Billity går det att bestämma om fakturan ska skrivas ut, läggas i kuvert och skickas med post, eller bara skickas elektroniskt som har blivit en vanlig lösning i dagens Sverige.

Billity ger god överblick

Ett problem med fakturering är att hålla ordning och reda på alla fakturor: hur mycket pengar som är på väg in, hur stor omsättningen är osv. En av de stora fördelarna med Billity är den enkla översikten som erbjuds. Den är tydlig och ger full kontroll över situationen.

För att göra översikten ännu mer detaljerad går det att dela in sina produkter eller tjänster i flera nivåer. Om ett företag har flera olika verksamhetsområden underlättar det att enkelt kunna följa utvecklingen för olika kvartal och se vad som drar in mest pengar. Då kan företagets strategi justeras för att öka intäkterna.

En mer avancerad funktion i Billity är något som kallas interaktiva fakturor. Kunden har möjlighet att ställa frågor direkt på fakturan. Sedan kan du som företagare svara på samma sätt direkt på fakturan. Dessutom ser både parterna förstås när fakturan skickats och öppnats. Därför går det snabbt att reda ut missförstånd.

Billity leder till nöjda kunder

På grund av de interaktiva fakturorna går det att avlasta företagets support och lösa många kundproblem tämligen omgående. Att just kunna ge snabb hjälp brukar vara oerhört uppskattat bland kunder. Ett företag som använder Billity har goda möjligheter att ta kundnöjdheten till helt nya nivåer.

Jämfört med andra faktureringsprogram hävdar Billity att de är avancerade på rätt ställe, så att säga ”under huven”. Alla tänkbara funktioner finns fortfarande tillgängliga, men som användare behöver man inte krångla med komplicerade menyer eller långa manualer. Tanken med Billity är att vem som helst ska kunna lära sig att använda det, oavsett förkunskaper.

För att summera BIllity verkar de ha kommit långt med att bli ett av de enklaste faktureringsprogrammen i branschen. Flera års utveckling har krävts, men på grund av alla ständiga förbättringar och finputsningar är det nu extremt lättanvänt. Auto Mode är en väldigt bekväm lösning för de företagare som har relativt enkel fakturering.

Hur kommer man igång med Billity?

Först går man till Billity.com och registrerar ett konto. Den processen är helt gratis. Deras faktureringsprogram finns tillgängligt som en applikation på nätet, dvs det krävs en webbläsare och en stabil internetuppkoppling för att använda Billity. Mer information om prissättningen finns tillgänglig på webbsidan.

Vad har Billity för ansvar?

Billity följer alla bestämmelser i PUL, Personuppgiftslagen. De skyddar alltså sina kunders uppgifter. Som leverantör av tjänsten ansvarar de inte för olika skador som uppstår, antingen direkta eller indirekta, när applikationen används. Det kan handla om ekonomiska förluster vid fördröjningar eller uteblivna leveranser. Samma gäller vid systemfel.

Vad har kunden för ansvar?

Den som använder Billity ansvarar för all data som skrivs in och lagras på kontot. Eget ansvar råder för allt eventuellt extraarbete som kan uppstå om ett fel inträffar i Billity. Som leverantör ser Billity till att dagligen göra en backup, men som kund måste man ändå spara kopior av sina fakturor.

Hur sker betalning för Billity?

Om kunden uppgraderar från ett gratiskonto så faktureras tjänsten förskottsvis. Betalning gäller för perioder om 6 månader åt gången. Kunden har 30 dagar på sig att betala. Skulle betalningen vara försenad kommer Billity ta ut en påminnelseavgift. Ingen bindningstid existerar för Billity och kunden kan när som helst säga upp tjänsten.

Har Billity rätt att höja priset?

Om Billity skickar ett skriftligt meddelande till kunden har de rätt att 3 månader senare höja priset. Kunden har dock rätt att säga upp avtalet antingen via brev eller e-post när kunden själv önskar. Att inte betala räknas inte som att säga upp avtalet.