Bokio Recension

Bokio är ett svenskt företag som erbjuder ett fantastiskt paket med både bokföring, faktura och lön, dessutom är det gratis. Bokföringsfunktionen i Bokio kommer alltid att vara gratis, har grundarna lovat. Det finns dock många fler funktioner i Bokio, som kostar pengar att använda.

Bokio startades 2014, och lanserade sin första produkt året därpå. Samma år, 2015, tog en av medgrundarna, Viktor Stensson, masterexamen vid Handelshögskolan i Göteborg.

Bokföringen görs automatiskt och helt digitalt. Bokio erbjuder också tilläggstjänster som kostar pengar, däribland support och en bokföringsexpert som sköter jobbet åt dig.

Bokio strävar efter enkelhet och besitter artificiell intelligens. Det enda du gör är att ladda upp dina kvitton och fakturor genom att skicka via e-post eller direkt till hemsidan, sedan sköter Bokio resten av bokföringen, och du behöver bara godkänna det med ett knapptryck. Detta underlättar för företag, eftersom man då sparar tid men ändå kan kontrollera att allt är som det ska.

 

Tjänster

Bokio erbjuder ett väldigt bekvämt system för bokföring åt ditt företag. Med Bokio slipper du pappersarbete, och istället kan du enkelt scanna in dina kvitton eller skriva in kostnaden. Sedan bokförs allt manuellt. Du kan också se hur ditt företag går i ett diagram samt få hjälp med momsrapporter och deklaration till Skatteverket.


Tycker du att det tar för mycket tid att sköta fakturorna för ditt företag? Då är Bokio ett mycket bra val. Med Bokio sparar du både pappersarbete och tid, och du skapar enkelt dina fakturor online via mobil eller dator, dessutom är faktureringsprogrammet molnbaserat.

Här använder du inte en fakturamall utan fakturan skapas efter ditt företags behov.

Med Bokio kan du dessutom fixa lönespecifikationer för dina anställda enkelt och snabbt. Lägg till obegränsat med anställda, fyll i uppgifter och sedan sköter Bokio den tidskrävande uträkningen genom sitt löneprogram. Ditt företag sparar tid och kanske utgifter för dyr löneadministration. Istället kan du välja Bokia där du dessutom får proffsiga lönespecifikationer!

Priser

Alla dessa tjänster med lön, bokföring och fakturering är gratis. Ditt företag kan spara både tid och pengar på att slippa krångla med löneadministration och tråkigt pappersarbete.

Bokio går med små medel göra mycket för företagare, speciellt för mindre företag. Mycket av jobbet får du förvisso göra själv, men det är enkelt och smidigt.

Du kan också välja att köpa någon av Bokios tilläggstjänster. För bara 100 kronor i månaden kan du få en prioriterad bokföringssupport när som helst under dygnet. Det kan dock ta upp till 24 timmar innan du får svar. Här får du hjälp, inte bara inom bokföringsfrågor, utan om allt som rör Bokio.

Från 500 kronor i månaden kan du köpa tilläggstjänsten Partner. Här får du en personlig bokföringsexpert som gör jobbet åt dig, dessutom är priset överenskomligt. Du får en egen kontaktperson som du ger underlaget till, och så sköter denna person all ekonomi utifrån avstämningar med ditt företag. Här begärs en offert för att veta exakt kostnad.

Skapa konto och användning

Det är smidigt för företagare att skapa ett konto hos Bokio. Du skriver in företaget namn, mejladress och vilket lösenord du vill ha. Men glöm inte läsa igenom avtalet noga även om inga konstigheter uppkommer där.

Sedan är det bara att köra igång om du inte vill köpa till någon av tilläggstjänsterna.

Bokio har också en blogg som ger företagare smidig och snabb inblick i förbättringar som Bokio gör, information om hur Bokio fungerar samt annat som är relevant. Här presenterar också företagets nya medarbetare för att du som kund ska veta vilka du jobbar med. Det gör också att du får en mer trovärdig känsla gentemot Bokio.

Bokio samarbetar med företagen Fakturino, Inkassogram och Söderberg & Partners. De har över 40 tusen registrerade användare och alla är väldigt nöjda kunder. Du som företagare kommer definitivt inte att bli missnöjd med Bokio och deras tjänster om detta blir ditt val. Du sparar både pengar och tid, och skyddar miljön genom att slippa pappersarbete.

Hur kommer jag igång?

Börja med att fixa ett konto till ditt företag. Sedan kan du importera dina tidigare bokföringar genom SIE-filer. Du finner också en guide för hur du exporterar sådana filer från ditt gamla bokföringssystem. Var noga med att räkenskapsåret stämmer med din verksamhet innan du börjar bokföring, fakturering eller lönehantering!

Hur går bokföringen till?

Du börjar din bokföringen genom att klicka dig in på kategorin och sedan skapa en ny händelse. Vi tillhandahåller även enkla videos som visar stegvis hur du går tillväga. Du väljer om du vill ladda upp foto, PDF-fil eller importera från en annan enhet, sedan väljer du passande bokföringsmall.

Finns de flera fakturamöjligheter?

Ja, hos Bokio kan du även välja kontantfaktura. Du kan däremot endast ange ett betalsätt på fakturan, och det går tyvärr inte heller att skapa en egen fakturamall i dagsläget, däremot brukar det kunna lösa sig genom att du lägger till en extra textrad i fakturan.

Går det att lägga till semsterersättning/lön?

Det fungerar alldeles utmärkt. Du kan dessutom även lägga in semesterdagar på de anställda.

Har någon av dina anställda obetald semester kan du lägga till en rad med obetalda dagar.

Bokios löneprogram beräknar automatiskt semesterersättningen på tolv procent av den tid du registrerat på de anställda den månaden.

Var kan jag använda Bokio?

Du kan använda Bokio i princip vart du än befinner dig eftersom det stöds av både surfplatta, mobil och dator. Någon app finns inte, även om det har talats om detta i några år, men Bokio har en smart responsiv design som gör att det fungerar bra även i mobilen, även om det kan bli lite pilligt på en smartphone med liten skärm.

Det blir extra enkelt för dig som reser mycket i jobbet eller bara vill kunna skriva in saker på en gång för att inte glömma!

Bokio förenklar för ditt företag

  • Helt gratis om du inte vill ha tilläggstjänster.
  • Enkelt och mycket smidig användning.
  • Ditt företag kan spara både tid och pengar.
  • Svårt att göra misstag då du godkänner allting efter beräkning.
  • Bokio gör det mer miljövänligt.
  • Snygga layouts och professionellt gjort.
  • Var du än är kan du använda Bokio.