Clearly är en redovisningsbyrå på Värmdö och i Stockholm som verkligen vill visa sina kunder att man brinner för ekonomi. Den kompetens och erfarenhet man besitter är tänkt att gynna ett flertal branscher och företag och tanken är att man vill bli sedd som en partner istället för en uppdragstagare.

På Clearly har man lagt upp det så att kunden själv kan välja Clearly som helt eller delvis ansvarig för olika processer, för att låta klienten själv välja ut de delar denne är bra på eller föredrar att göra själv. Målet är att tillsammans komma fram till vad som passar just ens företag bäst.

Clearly AB sammanfattningClearly

  • Clearly är en redovisningsbyrå från Värmdö men ligger även i Stockholm
  • De tar helt eller delvis ansvar för ditt företags ekonomi
  • Löpande bokföring, fakturering, moms- och skattedeklaration samt rådgivning ingår bl.a. som tjänster
  • Clearly hyr även ut sin bemanning periodvis till klienter
  • Kunderna är utspridda över hela landet
  • Clearly vill framstå som ekonomiska eldsjälar

Atmosfären på Clearly

Ekonomi ska vara roligt anser man på Clearly och detta är också något som snappats upp av deras medarbetare. Att se på de ekonomiska processerna i ett företag med positiva ögon, gör att deras arbetsmoral också smittar av sig på kunderna. Clearly hjälper dig gärna se på ekonomi utifrån samma perspektiv.

I och med att man gärna vill få folk att få upp ögonen för redovisning och ekonomi och inte bara ta över jobbet åt dem, så kan det ibland hända att kunderna vill ägna sig åt en del av processerna själva, vilket är helt godtagbart hos Clearly. De åtar sig bara det jobb du själv avsäger dig.

Vill du ha full hjälp med en löpande bokföring, står Clearly redo med material och metoder och är det endast bokslut eller årsredovisning som får dig att se rött, så tar Clearly hand om den biten. Det är helt enkelt du som kund som avgör hur du vill ha det.

Clearlys huvudsakliga tjänster

Hos Clearly kan du välja mellan tre tjänster för att sedan bolla med din redovisningskonsult om du vill ha kompletteringar eller tillvalstjänster. Redovisning är den del som kunderna lägger störst vikt vid och också den bit som blir Clearlys huvudansvar. Här ingår allt vad löpande bokföring innebär, precis i det upplägg som passar dig.

Outsourcing av kundens ekonomiavdelning är den andra tjänsten som också tenderar att bli en av favoriterna. Många företag väljer idag att outsourca sin ekonomihantering och där kan Clearly komma väl till pass för att sköta den biten åt dig från sina egna kontor. Detta gör att du slipper fokusera på en egen ekonomipersonal.

Bemanning har vuxit sig allt större och här går det att flytta en annan ekonomiavdelning direkt in till ditt kontor genom att hyra in personal från Clearly vid behov. Detta sker under vissa perioder eller när helst du önskar. Vill du ha in friskt blod med spetskompetens så kan detta vara en bra idé.

Fördelar och nackdelar med Clearly

Det Clearly erbjuder dig som kund är att ta över hela eller delar av olika processer inom redovisning och bokföring, fakturering och annat. Detta för att du ska kunna fokusera på dina uppdrag och kunder och avsätta mer tid åt det du verkligen är bra på.

Det Clearly dock saknar är de många digitala lösningarna samt de fasta priserna som många gärna vill se innan de ens kontaktar redovisningsbyrån. Clearly förväntar sig att du ska ta kontakt med dem för att få ett skräddarsytt paket och ett förmånligt pris men du måste således ta dig tid att kontakta dem först.

Man använder sig heller inte av en app eller ett behändigt system utan du själv måste se till att alla underlag skickas in via mobiltelefonen eller via post/e-post. Detta gör att du inte har tillgång till ett system vari du kan se notiser eller direkt godkänna rapporter och liknande innan de går iväg.

Får jag en personlig kontakt hos Clearly?

Ja, alla uppdragsgivare eller kunder får sin egen personliga kontakt att bolla med när det behövs. Du behöver således inte besvära dig med att tala med nya medarbetare varje gång du vill ha råd eller hjälp. Den ömsesidiga dialogen är viktig för Clearly.

Finns det någon som helst prisuppgift hos Clearly?

På Clearlys hemsida finns inga priser specificerade utan det är upp till dig som företagare att skicka in en kontaktförfrågan och be dem återkomma för att boka ett möte eller skapa en offert. Detta kan vissa tycka är negativt då man inte kan jämföra med andra byråer direkt.

Vilka delar kan jag göra själv?

Det spelar ingen roll vilken eller vilka delar av din bokföring, redovisning eller ekonomiaspekt du vill hantera själv. Clearly är alltid öppna för förslag och vill att du som faktiskt njuter av, eller åtminstone föredrar att hantera vissa processer själv, ska göra det. De bistår med all annan hjälp.

Finns det någon bindningstid hos Clearly?

Clearly har ingen prenumeration utan sätter upp ett pris för varje enskilt företag som utgår ifrån dess behov. Om du skulle vilja säga upp avtalet så är det bra att meddela dem i tid så att de får tid att avsluta det senast påbörjade arbetet.

Får jag utförlig rådgivning hos Clearly?

Ja, Clearly vill inte bara se sig som en uppdragstagare utan även som din samarbetspartner. Det innebär att du alltid kan vända dig till din personliga konsult om det skulle krisa eller inträffa något. Clearlys medarbetare är specialiserade inom en mängd olika områden och är samtidigt mycket branschkunniga.