Excab står för Excellent Controller AB och är en redovisningsbyrå som både erbjuder rådgivning och molnbaserade lösningar för en enkel och snabb bokföring och administration. Sedan 2004 använder de Fortnox system och har själva några år på nacken sedan uppstarten 2015. Excab har sitt huvudkontor i Stockholm City.

Deras tjänster bygger på redovisning, utbildning, tillväxt för företag, digitalisering, affärssystem som underlättar arbetet samt in- och outsourcing. I redovisningspaketet ingår en komplett lista på löneadministration, ekonomifrågor, ekonomistyrning, bokslut, beskattning och mycket mer som rör hela företagets ekonomi. Excab erbjuder även interimslösningar för ett företag som skulle behöva extra hjälp under exempelvis förändringsprocesser m.m.

Excab sammanfattning

  • Excab är en redovisningsbyrå med huvudsäte i Stockholm
  • Man erbjuder lösningar för företag som behöver hjälp med administration och ekonomi samt en rad andra tjänster
  • Excab hyr även ut sina medarbetare till företag
  • Det affärssystem som används är Fortnox
  • Utbildning och support gäller både redovisningsfrågor och systemet Fortnox för ovana användare

Excab som valExcab

Excab har fyra stycken medarbetare med gedigen kompetens inom rådgivning och ekonomi. De står redo att när som helst antingen organisera ditt företag genom molnbaserade tjänster eller genom att komma till ditt företag och förenkla din tillvaro på plats. Excabs medarbetare vill erbjuda proffskompetens inom alla områden som hör ekonomin till.

Det man främst pushar för är att låta kunderna ta del av en pappersfri administration, både ur miljösynpunkt och för att få ordning och reda. Excab vänder sig till alla olika bolagsformer och befintlighet på marknaden, också oavsett bransch. Det betyder att både nystartade företag och etablerade sådana är kunder hos Excab.

Genom att åstadkomma individuella och anpassade tjänster som utgår ifrån företagets verksamhet, omsättning och antal anställda, så kan man som kund räkna med att man får den service som påstås. Excab menar också att varje företag har sina unika systembehov, vilket gör att man lätt kan integrera Fortnox med andra system.

Tjänster hos Excab

Som du säkert redan läst tidigare, erbjuder Excab ett flertal tjänster. Redovisning är den mest använda och innefattar löneadministration, affärsutveckling, ekonomistyrning, styrelsearbete samt många fler som vi redan listat ovan. För att få reda på priser och annat så är det bara att kontakta byrån för mer information.

Den molnbaserade tjänsten som Excab använder sig av är som sagt Fortnox vilket är ett mycket vanligt affärssystem. Med den kan du göra alla underlag tillgängliga direkt och sköta din bokföring och fakturering smidigt och miljövänligt. Excab tycker att allt ska vara så digitaliserat som möjligt och har därför valt att arbeta med den metoden.

Outsourcing är den tjänst som inte alla redovisningsfirmor erbjuder, men där Excab tar tillfället i akt och hyr ut sig till företag som behöver hjälp. Eftersom organisation är vardagsmat för Excabs medarbetare så kan du som företagare vara säker på att du får ett korrekt utfört arbete samtidigt som du kan kommunicera med dem på plats.

Fördelar och nackdelar med Excab

Vid första anblick av hemsidan hos Excab så ges en överskådlig uppfattning om hur företaget arbetar och vad de erbjuder sina kunder. Dock kan det ibland vara lite svårt att få en större inblick i och med att inga priser står kommunicerade eller en djupare förklaring av vad varje punkt innebär.

Känslan man får är dock mycket proffessionell och man hänvisar också till att ta kontakt med dem för att komma igång och få reda på mer. Excab vill nämligen optimera ditt företag genom att delge dig deras kunskap och erfarenhet och göra så att din verksamhet hamnar på rätt köl eller utvecklas som den ska.

Om du förväntar dig bokföring från A till Ö, är Excab kanske inte det ultimata företaget för dig. Här är konsultverksamhet det allra viktigaste även om man naturligtvis hjälper till med administrationsarbete till viss del. Konteringar och underlag får du dock ta hand om själv, dock erbjuds man ett utförligt affärssystem med Fortnox.

Jag vill veta mer om Fortnox. Hur gör jag?

Du går in och bokar en timme hos Excab med en personlig utbildare av programmet och hur man kan integrera andra system m.m. Detta tar ca en timme och kostar dig 1075 kr. Det är också den enda tjänst som har ett fast pris på hemsidan.

Hur stor del av administrationen sköter jag själv?

Du sköter enligt Excab en stor del av administrationen själv, tack vare den utförliga molntjänsten i Fortnox. Dock får du allt stöd och utbildning som krävs för att göra det på rätt sätt men Excab hanterar inte de olika administrativa processerna på samma sätt som många andra redovisningsfirmor.

Hur sätts priserna?

Excab sätter priser genom att göra en fullskalig bedömning av ditt företag och hänvisa till den arbetsbörda detta kommer att ge. Man menar att alla olika företag har olika förutsättningar och behov och därför kan man inte ge ett exakt pris redan på hemsidan. Därför gör man rätt i att boka ett möte.

Kan jag integrera alla tänkbara tillval i Fortnox?

Ja, vanligtvis hjälper också Excab till med detta moment så att implementeringen blir korrekt utförd. Du kan även få support och utbildning i hur man gör själv men behöver du använda andra system i ditt arbete, kan Fortnox med fördel integreras med dessa.

Mitt företag växer så det knakar. Kan Excab hjälpa styra det i rätt riktning?

Ja, Excab erbjuder skräddarsydd hjälp för växande företag och bolag eftersom det ibland kan vara svårt att växa alltför fort på för kort tid. Genom att välja tjänsten Tillväxtbolag, så får du personlig rådgivning om hur du ska gå tillväga.