Hogia är ett företag som funnits i branschen sedan 1980. Företaget som numera finns i hela Norden och Storbritannien, skapar högklassiga lösningar för företag som behöver hjälp med lönehantering, fakturering, bokföring o.s.v. med hjälp av programvaror. Man kan även köpa konsulttjänster, IT-system och transportsystem, vilket gör Hogia till ett brett företag. Totalt omfattar Hogia-gruppen idag 27 bolag, med 550 medarbetare.

De tjänster och varor som Hogia erbjuder är både tjänster och branschanpassade programvaror som ofta riktar sig mot lönehantering, bokföring och ekonomi överlag. Deras löneprogram och bokföringsprogram är omfattande och sträcker sig både till småföretagare och större bolag, då systemen även kan erbjudas med integrerade funktioner som att kombinera bl.a. bokföring, lönehantering och fakturering.

Tjänster hos Hogia

Förutom ett stort antal programvaror erbjuder Hogia också sina tjänster till kunderna. Detta inkluderar moment såsom driftsättning, konsultation och support för den som inte är lika tekniskt lagd som Hogias medarbetare. Det innebär att både nya och befintliga kunder får hjälp direkt med installering, support och rådgivning rörande den inköpta varan.

Man erbjuder även företagsanpassade utbildningar så att de medarbetare som ska arbeta med programmen i fråga, snabbt kan ställa om sig och ta del av funktionerna. Hogias konsulter åker således ut till ert företag för att demonstrera systemet och förklarar allt som finns att fråga om så att era anställda kan komma igång snabbt.

Om du är en fullständig novis inom området och aldrig har använt dig av ett löne-, redovisnings-, ekonomi-, fakturerings-, eller bokföringsprogram tidigare så kan du vara lugn, då Hogias experter laddar upp för Start n’ Go som helt och hållet vänder sig till nya användare. Uppkopplingen sker med fjärrstyrning och alla tänkbara frågor får sina förklaringar.

System och program

Hogia erbjuder sina kunder systemlösningar inom ekonomi, lönehantering, bokföring och fakturering, personal samt transport och IT. Systemlösningarna för faktura och lön är något som Hogia gjort sig mest känt för. Man erbjuder även system för företag med färre än 10 anställda samt för dem med fler än 10 anställda. Systemen går lätt att integrera med varandra.

Hogia Lön och Hogia Lön Plus heter deras löneprogram som är kompletta och standardiserade genom ett grundregister som kan användas till alla möjliga rapporteringar. Hogia Lön har fokus på löneberedning och finns i flera storlekar från 15 kontrolluppgifter och vidare. Hogia Lön Plus har även möjligheten att rapportera direkt till SCB. Båda systemen är kompletta.

Andra system är Hogia Personal och Hogia PBM Travel – ett omfattande personalsystem respektive ett webbaserat reseräkningssystem. Inom ekonomi och fakturering är Hogia Ekonomi ett system som utfärdar alla typer av fakturor från automatik till manuella detaljer. Detta öppna ekonomisystem kan användas på flera sätt. Hogia Smart och Hogia Small Office är bokföringssystem för små och stora företag.

Kostnader och köp

LondonFör att ta del av Hogias produkter och tjänster så finns det utförliga förklaringar på deras hemsida. Men en nackdel är att de inte ger ett cirkapris över sina program att inhandla. Det man måste göra är att ringa dem och be om en offert. En fördel med detta är å andra sidan att varje enskilt företag blir bemött utifrån sina behov.

Priserna kan således variera stort utifrån behov, företag och omfattning och därför kan det vara svårt att ta ett direkt beslut. Många andra systemtillverkare har exakta priser med allt som ingår per månad eller per år, men detta är alltså inte lika lättillgängligt hos Hogia. Dock väljer många företag just Hogia då de har mycket utförliga system – de gör bedömningen att det är värt det, trots att det inte går att få en uppfattning om priserna på hemsidan.

En del kunder har påpekat att Hogias programvaror är relativt dyra och därmed kanske inte passar allas plånböcker. De är dock ganska utförliga med integrerade system så att de ska passa alla bolagsformer, oavsett antal anställda och liknande faktorer. Emellertid kan det vara värt att veta om du inte har så mycket pengar att lägga ned.

Sammanfattning

  • Genom många branschsamarbeten och analyser har Hogia utvecklat en rad datasystem.
  • Hogia erbjuder både dataprogram och tjänster inom flera branscher.
  • Företaget har väl beprövade metoder och integrerade system för smidig användning.
  • Hogia finns i hela Norden, samt i Storbritannien.
  • Hogia säljer program men hjälper även till med installation, support och rådgivning m.m.

Passar Hogias system mitt företag?

Hogia har satsat på allehanda systemlösningar för alla typer av företag i olika storlekar och i olika branscher. Det innebär att du garanterat kan hitta ett system som passar. De flesta system är dessutom integrerade så att du enkelt kan hantera både bokföring och fakturering m.m, i en enda lösning, vilket kan vara lämpligt. Om ni har råd med Hogias system är det för det mesta ett bra val.

Kan jag arbeta via webben med Hogia?

Vissa system måste installeras på plats men är samtidigt molnbaserade så att du kan arbeta överallt med internetuppkoppling. Dock kan du skaffa driftlösningen Hogia Cloud som är en molntjänst där du kan samla alla system på webben med åtkomst vart än du befinner dig i världen.

Hur mycket kostar Hogias system?

En del priser måste behandlas utifrån en offert som företagen ringer och beställer. En del system kan du dock få priset för direkt, såsom Hogia allt-i-ett program Ekonomi Smart som både inkluderar bokföring, fakturering och leverantör. Detta system kostar 299 kr/mån, men du gör som sagt bäst i att ringa först. På detta sätt kan Hogia anpassa sitt erbjudande till ditt företag och dess behov.

Vad kan jag få hjälp med?

Hos Hogia kan du få hjälp från början till slut – allt från installation och fjärrstyrning vid inloggningen till avancerad support och utbildning av din personal på plats. Hogia erbjuder teknisk hjälp från 1500 kr som du kan beställa när du funderar på att köpa ett system av dem.

Jag vill veta mer om Hogia. Vart vänder jag mig?

Förutom att gå in på Hogias hemsida så kan du även ta del av deras evenemang som årligen hålls. Bland annat ställer man ut på mässor eller profilerar sig på allehanda events. BEAst Konferensen, GastroNord och Bemanningsdagen är bara ett fåtal att nämna.