PE Accounting Recension

PE Accounting har som mål att vara en komplett ekonomitjänst som gör att företagare kan ta kontroll över ekonomin på detaljnivå. Det fungerar som en onlinetjänst på nätet där man mot ett fast pris per månad får tillgång till deras egenutvecklade system. Flera traditionella bokföringsprocesser kan automatiseras med hjälp av PE Accounting.

Vad som lyfts fram som en av de bästa anledningarna att välja deras bokföringsprogram är effektiviteten. PE Accounting avlastar de ekonomiansvariga, håller nere kostnaderna och minskar affärsrisken. Företagaren får mer tid och mer resurser över till annat. De har många specialister på redovisning och ekonomisystem som ingått som rådgivare under utvecklingen av programmet.

Ger ökad kontroll över ekonomin

PE Accoutnings APIDen som vill ha ordning och reda på verksamheten, måste se till att ekonomin fungerar optimalt. En fördel med PE Accounting är deras smarta beslutsunderlag som skapas i realtid. När man använder deras bokföringsprogram, undviker man det vanligt förekommande problemet med bokföring som släpar efter och rapporter som inte är uppdaterade.

Något som varit ett ledord under utvecklandet av onlinetjänsten är enkelhet. PE Accounting vill vara ett system för samtliga ekonomiprocesser. Sedan sköts allt digitalt – direkt i molnet. Egentligen spelar det ingen roll om företaget har 5 anställda eller 500 anställda: systemet fungerar lika bra oavsett storlek på företaget.

Idag har PE Accounting Sweden AB över 60 medarbetare. De har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Tack vare sina stora resurser kan de snabbt erbjuda support för sina kunder. Över 500 tjänsteföretag använder redan deras onlinetjänst och totalt har tjänsten över 14 000 användare. Dagens Industri har utsett dem till ett lovande framtidsföretag.

Historien bakom PE Accounting

Allt började på en något udda plats, 5200 meter över havet i området Himalaya. Där befann sig Andreas Grandstedt. Han hade drivit olika företag i över ett årtionde. Nu hade han tröttnat på dålig kontroll, dåligt uppdaterade beslutsunderlag och konsultkostnader som bara blivit högre och högre.

Den 21:a oktober 2010, mitt under en bergsvandring, startades Proaktiv Ekonomi, vilket senare blev PE Accounting AB. Granstedt satte som mål att revolutionera den digitala redovisningen . Han anställde tidigare utvecklingschefen Matthias Karlsson och byggde upp ett starkt team. Sedan dess dubblade de antalet anställda flera år i rad, tills de nådde dagens omkring 60.

PE Accountings övergripande vision är att ge företagsledare, ekonomichefer och entreprenörer total insyn och kontroll över ekonomin, samt effektiva och förenklade processer. Kunderna ska också ha tillgång till uppdaterade beslutsunderlag. I slutändan är detta tänkt att leda till mer lönsamma och mer effektiva företag. På hemsidan går det att ladda ner en guide om fördelarna med systemet.

Vilka funktioner ingår hos PE Accounting?

Systemet erbjuder stöd för kundfakturor, leverantörsfakturor, kvitton och utlägg, rapporter, tidrapportering, löner, bokföring samt bokslut och deklarationer. Deras kompletta onlinetjänst har även andra smarta funktioner som möjligheten att integrera tjänsten med egna befintliga system som till exempel företagets CRM-system. De har öppen dokumentation över sitt API, vilket gör att den som är tekniskt kunnig kan skapa egna integrationer och smarta lösningar, förutom de som redan finns. PE Accounting kan integreras med de flesta svenska bankers system out of the box.PE Support

Andra saker som ingår när du väljer PE Accounting är:

  • Beslutsunderlag som uppdateras i realtid.
  • Ett integrerat system för löne-, tid och projektrapportering, fakturahantering (ingående och utgående), utlägg, bokföring och rapporter.
  • Support från två dedikerade ekonomer (per kund) som svarar inom ett dygn.
  • En app i telefonen, som bland annat gör det enkelt att fotografera kvitton, rapportera tid som lagts på olika projekt, och också rapportera frånvaro.

Har man frågor om PE Accounting och deras tjänst är det enkelt att vända sig till företaget genom att fylla i ett kontaktformulär på hemsidan. Då ser de till att rätt person återkommer till dig så snabbt som möjligt. Det går också att ringa till PE Accounting för mer omedelbar support.

Den kanske största fördelen med PE Accounting är att de erbjuder en heltäckande lösning. Om man som företagare tänkt ”outsourca” stora delar av ekonomihanteringen, hjälper det att bara behöva arbeta med ett system istället för flera separata mindre system. Dessutom erbjuder PE Accounting ett fast pris. Att göra jämförelser med andra alternativ blir mycket enkelt.

Sammanfattning

  • PE Accounting erbjuder en komplett tjänst för ekonomihantering på nätet.
  • Tjänsten nnehåller funktioner för fakturering, bokföring, rapportering och mycket mer.
  • PE Accounting grundades 2010 och har utvecklats sedan dess för att bli enklare och effektivare.
  • Ger total kontroll över ekonomin och beslutsunderlag som uppdateras i realtid.
  • För att använda tjänsten betalar man ett fast pris per månad.

Kan man få en demonstration av programmet?

Ja, på hemsidan erbjuder de möjlighet att boka tid med en av deras experter. Fyller man i formuläret så tar de sedan kontakt, lyssnar på hur era nuvarande ekonomiprocesser ser ut och vad som kan förbättras. Sedan går de in mer ingående på sin allt-i-ett-tjänst.

Vad kostar tjänsten?

Priset styrs av storleken på företaget och bland annat hur många användare som man vill ha. PE Accounting strävar dock efter att alltid kunna erbjuda ett fast pris per månad. När man tecknar ett avtal ingår dessutom support av deras kompetenta specialister på redovisning och ekonomisystem. Oavsett storlek på företaget, finns chans till besparingar.

Finns några kundcase tillgängliga?

PE Accounting har lagt ut flera kundcase från nuvarande användare av tjänsten. Där förklarar kunderna hur PE Accounting hjälper dem och vilka huvudsakliga fördelar de upplever. Vanliga saker som omnämns är att bokföringen blir enklare, effektivare och mer uppdaterad. Bäst är att hitta ett kundcase från sin egna bransch.

Finns en integritetspolicy?

Som leverantör av onlinetjänsten strävar PE Accounting efter att vara 100% transparenta med hur din information används och hur alla personuppgifter behandlas. De tar sitt ansvar genom att vara personuppgiftsansvariga, vilket innebär att de bland annat aldrig delar ut dina uppgifter till en tredje part, utan att du först gett ditt godkännande.

Hur är säkerheten?

PE Accounting arbetar hårt med informationssäkerhet för att skydda tjänsten mot obehörig åtkomst och olika former av stöld av känslig information. De använder beprövade säkerhetsstandarder. Dessutom görs regelbundet säkerhetsuppdateringar för att man som kund alltid ska kunna känna sig trygg. Finns fortfarande frågor kring integritetspolicy eller säkerhet är det bäst att ta kontakt.