Slipp är en mångfacetterad redovisningsbyrå med huvudkontor på flera platser i Sverige: Stockholm, Göteborg, Kista, Uppsala och Umeå. Då Slipp samtidigt erbjuder folk att bli franchisetagare så kan således vem som helst öppna ett eget Slipp-kontor. Man vill nämligen utmärka sig som Sveriges modernaste redovisningsbyrå och samtidigt hjälpa företagare att driva sin egen affärsmodell.

Slipp erbjuder ett flertal tjänster till fast pris och där ingår till exempel löpande bokföring, årliga tjänster såsom bokslut och årsredovisning samt rådgivning på hög nivå. Det går också bra att lägga till ytterligare tilläggstjänster om man anser sig ha behov av detta. Slipp är alltid lyhörda för dina behov.

Slipp sammanfattning

  • Slipp erbjuder moderna verktyg och tjänster så att din affärsmodell kan drivas precis som du vill
  • Man kan bli franchisetagare för Slipp
  • Slipp erbjuder löpande bokföring, årliga uppdrag samt rådgivning
  • Appen som kunden använder, heter Digitala Företaget
  • Det går också att kombinera med andra tilläggstjänster
  • Slipp erbjuder priseffektiva redovisningstjänster med moderna verktyg

Varför Slipp?

Ja, detta kan vara en fråga som många potentiella kunder kan ställa sig och också en helt normal sådan. Slipp erbjuder, tack vare sin automatisering och digitalisering av tjänster, ett fast lågt pris som kan gynna även de små företagarna med liten budget. Slipp vill utmana redovisningsbranschen och bli den mest lönsamma redovisningsbyrån i landet.

Med appen Digitala Företaget slipper du som kund allt krångligt pappersarbete och får samtidigt en direkt återkoppling med Slipp när dina underlag är inskickade eller registrerade. Appen är också användarvänlig och kräver ingen förkunskap. Den lättförståeliga miljön finns direkt i användarens mobiltelefon och kan användas när som helst en faktura eller kvitto ska fotas eller skickas in.

Med Slipp slipper du all tråkig bokföring och kan istället koncentrera dig på ditt företag och att hitta nya kunder. De olika priserna finns tillgängliga på hemsidan och utgår från ditt företags årsomsättning. Slipp vänder sig till alla bolagsformer men är dock främst till för det lite mindre företaget med en högsta omsättning på 10 miljoner kronor.

Bokföringstjänsten hos Slipp

Den vanligaste tjänsten som Slipp skyltar med, är den löpande bokföringen som har lyckats bli många företagares fiende. Då bokföring normalt tar lång tid, har Slipp valt att korta ned processen för dig och ge dig tillgång till appen Digitala Företaget med vilken du kan registrera alla underlag m.m.

Bokföringspaketen kommer i tre exemplar och beror på din omsättning – small, medium eller large med extra plats för tilläggstjänster såsom löneutbetalningar, extra K10:or eller avancerad rådgivning för delägare o.s.v. Även bokslut och årsredovisning finns att tillgå i två av paketen. I det sista tillkommer även ingående rådgivning som kan vara värdefull.

Grundpaketet ligger på en prisnivå av 595 kr/mån och anses därmed relativt lågt om man jämför med många andra firmor. Dock stiger naturligtvis priset för varje paketnivå, högre årsomsättning och tilläggstjänster. Överlag är det dock viktigt för Slipp att lägga priserna på en skälig nivå så att man stannar kvar och blir ett konkurrenskraftigt företag i branschen.

Övriga tjänster hos Slipp

Rådgivning och årliga tjänster är de övriga tjänster som ligger Slipp varmt om hjärtat. Dessa kan man välja både som enskilda tjänster eller som en direkt inkludering i bokföringspaketen medium eller large. Rådgivning kan vara mycket bra då det lätt kan inträffa oväntade händelser eller konflikter inom ett företag.

Ekonomisk rådgivning är inte bara till för företagare utan kan även köpas som tjänst av privatpersoner som vill få en bättre koll över sin personliga ekonomi. Rådgivning för näringsidkaren är dock smart om man vill ha hjälp med nyckeltal, riskminimering, kontantflöde och budgetering m.m. Du som har fått problem kan också erbjudas avancerad rådgivning.

Den årliga tjänsten innefattar punkter som bokslut och årsredovisning m.m. Här upprättas din inkomstdeklaration, din K10:a. Materialet skickas sedan till dig för godkännande och för att ytterligare skickas vidare till de myndigheter de avser. Slipp ser till att saker sker i tid samt att ingenting förbises. Slipp kan också skicka in rapporterna själva, som elektroniskt ombud.

Ingår avancerad rådgivning i paketen?

Nej, den rådgivning som ingår i de löpande bokföringspaketen medium och large, är vanlig och allmän rådgivning som kan skapa positiva effekter för ditt företag. Den avancerade rådgivningen kostar 995 kr/h och är till för kunder som har fått svårare problem att hantera såsom tvister, avtal och ägarskiften.

Kan jag som företagare även be om privat ekonomisk rådgivning?

Ja, det går bra. Hos Slipp hjälper man även företagare eller privatpersoner som vill få rätsida på sin egen, privata ekonomi. Med detta sagt är dock företagare och näringsidkare de vanligaste och mest återkommande kunderna i Slips klientbas, men har du behovet, så är detta möjligt.

Vad ingår i baspaketet ”Löpande bokföring”?

Det som ingår i baspaketet för löpande bokföring är förutom bokföringsprocessen, ekonomisk översikt i mobilen, deklarationer av moms och skatt, 1 lönespecifikation i månaden (vill man ha fler får man lägga till det), obegränsat antal verifikationer, Digitala Företaget som app samt fakturering direkt i mobilen.

Hur kommunicerar jag med min redovisningskonsult på bästa sätt?

Naturligtvis kan du direkt ringa upp denne men om du vill ha det ännu smidigare kan du använda chattfunktionen i Digitala Företaget som bidrar till en omedelbar dialog direkt i mobilen. På så vis kan du ställa frågor om du håller på att göra ett underlag etc.

Hur blir man franchisetagare hos Slipp?

Dels kan du gå in under fliken Franchisetagare” på Slipp.se och leta upp de orter i landet där Slipp efterfrågar nya kontor och dels kan du lämna dina kontaktuppgifter längs ned på den relevanta sidan så att personalen på Slipp kan höra av sig till dig.