Speedledger Recension

Speedledger är ett svenskt företag som tagit mer och mer plats och börjat konkurrera med andra storföretag, som Visma och Fortnox. Hos Speedledger kan du använda lösningsorienterade system för din bokföring, fakturering och administration. Speedledger har även ett bokföringsprogram som kan sammankopplas med internetbanken. Deras program är webbaserade, vilket har ökat markant i popularitet.

Detta lilla företag har nu vuxit med flera hundra procent de senaste åren och blivit ett självklart val för många företagare. De samarbetar med en rad banker som Swedbank, Nordea, Danske Bank, SEB, Handelsbanken, Länsförsäkringar och Sparbanken Syd, vilket gör det ännu enklare att skapa fullständiga och korrekta affärshändelser och betalningar samtidigt.

Speedledgers molntjänster

Speedledger kundtjänstHos Speedledger kan du skaffa dig utförliga program som förenklar både din bokföring och fakturering. Deras molntjänster gör det enklare att komma åt systemen var än man befinner sig. Bokföringsprogrammet är direkt sammanlänkat med internetbanken och genom att logga in på banken och stämma av med siffrorna, så hamnar beloppen per automatik i bokföringen.

När man går in på banken och ser till siffrorna så finns det en rad olika förslag som bokföringssystemet anger. Dessa förslag kan man välja mellan och på så sätt föra över direkt i systemet. Genom bankinloggning sker en automatisk åtkomst till bokföringen och alla händelser kan prickas av i tur och ordning.

Speedledger faktureringsprogram är inte sämre, det. Man kan välja mellan e-bokföring eller ett fristående system, och mycket smidigt skapa en faktura, skriva en offert, göra följesedlar och skapa sina egna kundregister. Faktureringsprogrammet har även stöd för RUT/ROT-avdrag, utlandsfakturor och omvänd byggmoms. Alla Speedledgers system är mycket användarvänliga och lätta, även för ovana personer.

Speedledgers Bokslut

Som grädde på moset har Speedledger även Speedledgers Bokslut som är ett omfattande system för att göra bokslut. I detta ingår en rad moment som kan vara värda att tänka på. Kostnaden kan dock vara lite i högsta laget, men om man är ovan och behöver all hjälp man kan få, så rekommenderas det.

Denna metod bygger på att man som företagare själv ska göra sin löpande bokföring för att sedan få hjälp med allehanda punkter vad gäller bokslut, rådgivning, avstämning, årsredovisning och deklaration till ett fast pris som dock skiljer sig åt beroende på om det rör en enskild firma eller ett aktiebolag. Man anmäler då sitt intresse på hemsidan.

Som kund för denna erbjudan, får du en personlig rådgivningskonsult som både gör ditt bokslut och hjälper till att svara på alla de frågor som kan finnas i ditt huvud. Då nyföretagare antingen inte är så vana, eller lider av tidsbrist, kan det vara skönt att låta experter göra jobbet åt en.

Om du sedan tidigare har ett samarbete med en redovisningskonsult eller någon annan som kan hjälpa dig med bokföringen vill du kanske fortsätta detta. Speedledger har inget tak för hur många användare som kan använda tjänsten, vilket gör att du enkelt kan skapa ett konto till din konsult, så att hen kan studera räkenskaperna mer i detalj.

Övriga tjänster

Förutom ovanstående produkter och tjänster, erbjuder Speedledger alla sina kunder att ta del av deras övriga tjänster. I dessa ingår personlig onlinevisning som innebär att du får en visning på skärmen hur allt går till, helt kostnadsfritt. Uppge din e-post och beställ en tid som passar dig, så blir du uppringd.

Andra smarta tjänster som tillhandahålls är webbintroduktioner och webbkurser som ger dig en fingervisning om alla program, tjänster och idéer som kan vara av stor vikt när man startar företag. Alla webbkurser är gratis och sker i datorn eller i mobilen. Efter avslutad kurs får du mer kunskap samt tillgänglighet till kursmaterialet som visats.

Speedledger har även två saker som kallas Bokföringspodden och Kunskapsportalen där du kan höra om allt vad gäller bokföring samt även läsa om de vanligaste frågorna i Kunskapsportalen. Det senare kan man nästan jämföra med en avancerad FAQ-sida där de viktigaste frågorna också ger svar på tal. Speedledger är således rena utbildningsplattformen vad gäller att uppmuntra småföretagare.

Har du frågor kan du dessutom nå Speedledgers kundtjänst på mejl, chatt eller telefon.

Sammanfattning

  • Hos Speedledger kan du köpa program för bokföring, fakturering och administration.
  • De har alltid en gratis provperiod på 14 dagar först.
  • Speedledger vänder sig främst till småföretagare.
  • Företaget har vuxit markant de senaste åren.
  • Deras bokföringsprogram är direkt sammankopplat till olika internetbanker.
  • Alla system är webbaserade och kan användas i både mobil och dator.

Vad är nackdelarna med Speedledger?

Speedledger har faktiskt få nackdelar, åtminstone sett till småföretag som nyligen startat upp, men man kan dock tycka att de kunde ha fler program att locka med. De erbjuder ett faktureringsprogram och ett bokföringsprogram och detta är allt. Visserligen är de lätta att förstå sig på men utbudet är annars lite skralt.

Är Speedledgers program integrerade?

Nej, normalt sett är de fristående men Speedledger har dock möjligheter till att köpa tillvalstjänster genom att integrera efter köpet eller köpa i ett och samma paket. Tillvalen är kundavprickning, e-dagsavslut och fakturering. Man kan dock kombinera bokföringen och faktureringsprogrammet i ett om man skulle vilja men då måste man påpeka detta.

Kan Speedledger göra mitt bokslut?

Ja, med Speedledger Bokslut kan du få ditt kompletta bokslut och årsredovisning gjord på ett kick genom att tala och samarbeta med en personlig rådgivare som stämmer av allt med dig och din löpande bokföring. Dock kan detta vara lite dyrt om du har en tight budget.

Hur kan bokföringsprogrammet vara kopplat till internetbanken?

Speedledger har ett samarbete med en rad banker som nämns i artikeln. Genom att logga in direkt på din internetbank kan bokföringsprogrammet snappa upp de siffror som finns och ge dig flera förslag på affärshändelser som du sedan använder. Detta har man gjort för att förenkla och spara tid.

Vilken support kan jag förvänta mig?

Speedledger har öppet i stort sett närsomhelst och när boksluten och deklarationstiderna närmar sig, utökar man öppettiderna ytterligare. Detta medför alltså att du som kund kan komma i kontakt på dagar, kvällar, helger och obekväma tidpunkter när det rör sig om t.ex. momsredovisning eller deklaration. Supporten är också alltid gratis, och tillgänglig på chatt, telefon eller mejl.