Tervaris är en redovisningsbyrå som ger företagare många smidiga funktioner. Dessa underlättar företagets bokföring. Det är lätt att registrera kvitton och annat, och som företagare slipper man tänka på att kategorisera, färgkoda och mycket mer. Med en redovisningsbyrå blir det helt enkelt mer tid till arbete och annat.

Med Tervaris kan man som företagare enkelt skicka in kvitton och fakturor med skanner eller direkt via den app som kan laddas ner till mobilen. Sedan är det erfarna redovisningsekonomer som gör resten av jobbet och ser till att allt kommer i ordning i bokföringen inför företagets deklaration och liknande.

Flera bra och smarta funktioner

Om man söker en redovisningsbyrå som utför flera olika arbetsuppgifter samt håller ordning på företagets ekonomi kan Tervaris passa de flesta företag. Det kostar en del, men pengarna är väl förvaltade. Här erbjuds bland annat:

  • Möjlighet att skicka in fakturor
  • Återkoppling med översiktsbilder
  • Alltid korrekt utför arbete

Enkelt att ha koll på bokföringenTervaris

Eftersom att man som företagare endast skickar in sina fakturor och kvitton, och dessa sedan hanteras av redovisningsekonomer blir det enkelt att ha koll på sin bokföring. Företaget ger alltid återkoppling och denna innehåller översiktsbilder som kan vara bra att ta en extra titt på.

När det gäller Tervaris redovisningsbyrå fungerar den för de allra flesta bolagsformer. Om man känner sig lite osäker kan man boka in ett kostnadsfritt möte med företaget där de presenterar sitt arbetssätt och liknande. Om man väljer att byta från en annan redovisningsbyrå är hela bytesprocessen helt kostnadsfri för företaget.

Genom att anlita Tervaris kan företagaren få en bra överblick över företagets bokföring och eftersom rapporter skickas ut löpande kan företagaren enkelt se om allt ser bra ut, eller om man måste öka försäljningen då något börjat gå minus. Dessutom slipper företagaren oroa sig för att bokföra något felaktigt i företaget.

Fördelar med Tervaris

Det finns flera olika fördelar med att ha en redovisningsbyrå. Hos Tervaris kan man för det första vara säker på att det alltid är professionella redovisningsekonomer som tar hand om de dokument man skickar in. Dessutom kan dokumenten enkelt skickas in via mobil om man är på resande fot.

Det kostar en del att anlita Tervaris redovisningsbyrå men i gengäld slipper man som företagare lägga tid och energi på att göra sin bokföring själv. Bokföringen blir rätt från början och det är lätt att tolka de rapporter som Tervaris ofta skickar ut för att företagets ekonomi ska vara överskådlig.

En av de största fördelarna är att allt sker på svenska och att man som ägare av företaget slipper bokföra men ändå kan ha kontroll på företagets ekonomi. Man är inte låst till en dator utan mobilen fungerar lika bra. Dessutom går det bra att lämna deklaration och mycket annat till redovisningsbyrån.

Nackdelar

Det kan lätt bli dyrt att anlita en redovisningsbyrå om företaget inte är speciellt stort och om det inte finns mycket att bokföra. Även en mindre summa kan kännas för hög, trots alla de fördelar som finns med att anlita kunnig personal som sköter löpande bokföring med mera inom företaget.

En annan nackdel med att anlita en redovisningsbyrå är att det ibland kan ta tid innan man upptäcker att något är fel i bokföring eller liknande. För att vara helt säker måste man som företagare trots allt anteckna och spara fakturorna för att kunna gå tillbaka till dem om något händer.

En annan nackdel är att företaget inte kan fungera som revisor eller liknande. Det krävs alltså att det finns någon annan som kan göra det slutliga arbetet. Detta kan leda till att företaget drabbas av extra kostnader i och med att de lämnar bort det arbete som företagaren själv kan göra.

Måste man besöka byrån?

Nej. Som kund hos Tervaris behöver man inte besöka redovisningsbyrån om man inte vill. Allt kan skötas via mobilen, surfplattan eller datorn. Det är enkelt att få kontakt med företaget om problem uppstår och insändning av dokument är mycket flexibelt. Det gör att bokföringen kan skötas också under semestern.

Kan man bokföra i flera valutor?

När det gäller Tervaris redovisningsbyrå kan de hantera flera språk. Det innebär att man kan skicka in fakturor och kvitton i andra valutor. Redovisningsbyrån tar sedan över hela ansvaret att sköta om bokföringen och se till allt läggs in korrekt i denna, oavsett valuta.

Hur gör man med fakturorna?

Man behöver inte oroa sig för att behöva skicka in fakturor, kvitton, verifikationer och annat via post. Det går precis lika bra via nätet, mail eller Tervaris app. Detta underlättar en hel del för de allra flesta företagare, och gör dessutom att man kan säkerställa att dokumenten kommer fram.

Går det att göra årsbokslut?

När det gäller bokslut hanterar Tervaris dem på samma sätt som själva bokföringen. Om en revisor redan finns hos företaget som anlitar redovisningsbyrån kommer förarbetet Tervaris gör att underlätta revisorns arbete och troligen göra att företaget sparar pengar eftersom att revisorns arbetstid kortas ner en del.

Kan man deklarera?

När det är dags att deklarera kan Tervaris redovisningsbyrå också lösa detta. Här kan man bara skicka in alla nödvändiga papper, sedan får man som företagare ut en rapport över hur deklarationen ser ut. När man sett denna rapport kan man sedan godkänna deklarationen själv eller överlåta det till Tervaris.