Visma Spcs Recension

Visma är ett av de företag som erbjuder systembaserade lösningar till företag, som tillhör de mest utvalda. Hela 170 000 företag använder sig av deras system och tjänster, vilket gör dem till ett enkelt val hos både stora och små aktörer. Visma startade sin verksamhet för 30 år sedan och har växt allt eftersom.

Företaget sträcker sig dock främst till redovisningsbyråer och småföretagare även om stora företag tar del av deras utbud också. Även gymnasieskolor använder sig av Visma för att lära ut de enkla systemen till eleverna. Genom att nära studera sina kunder har Visma också kunnat utvecklas, då de snabbt har förstått behovet inom olika branscher.

Visma Spcs sammanfattning

  • Visma är en av de ledande systemlösningstillverkande företagen i landet
  • De sträcker sig främst till småföretagare, redovisningsbyråer och gymnasieskolor
  • Visma fokuserar främst på ekonomi, fakturering, administration, tidrapportering, lön och bokföring
  • Visma ger dig även värdefulla tips på deklarering och hanteringar
  • Alla priser står nedtecknade på hemsidan
  • Hos Visma kan du även utbilda dig

Visma Spcs systemlösningar

Visma har flertalet lösningar som inkluderar system för sina kunders räkning. Löneprogrammen är olika genomgripande och du kan välja mellan tre sorter: Visma Lön 100, Visma Lön 300 och Visma Lön 600. Skillnaden är att de sträcker sig till företag med upp till 3, 20 eller 30 anställda. Visma Lön 300 är mest omfattande.

Visma Administration har också 4 olika olika varianter med fler eller färre funktioner som endast bokföring, fakturering och bokföring, affärssystem med lager-och orderhantering samt det kompletta affärssystemet som kostar 18 990 kr/halvåret. I alla former ingår serviceavtal. Visma är kända för att aldrig låta funktioner gå ut över enkelheten så systemen kan vem som helst klara av.

Visma har även ett par faktureringsprogram även om administrationsprogrammen till en viss del inkluderar fakturering. Visma eEkonomi är till för den enskilde näringsidkaren och Visma eEkonomi Smart för något större företag. Det förstnämnda innehåller bara fakturering medans det andra även innehåller bokföring. Sedan kan man välja att köpa Visma Administration om man vill ha ett större system.

Visma tjänster

Hos Visma kan du bli erbjuden olika lösningar för att testa dina erfarenheter eller fördjupa dina kunskaper inom detaljhandeln. E-learning, konsultverksamhet, applikationsförvaltning, hjälp för projektledare o.s.v. är bara några tjänster som du som företagare kan stöta på hos Visma. Du kan även köpa hela utbildningspaketet och få hjälp inom alla områden.

Du kan också välja att gå vissa korta utbildningar på ett antal platser i Sverige som Visma anordnar. Kurserna kostar ca 5000-6000 kr för en dag eller ca 700 kr för 2 timmar och är heller inte längre än så. Målgruppen är för det mesta företag eller redovisningsbyråer. Ett snabbt och smidigt sätt att få kunskap!

Hos Visma kan du ladda ned appar som gör det enkelt att direkt i mobilen eller surfplattan, skapa fakturor, göra bokföring eller tidrapportering m.m. Appen för Visma eEkonomi gör det busenkelt för småföretagare att fakturera direkt i telefonen då man lätt glömmer bort under dagen vad som ska antecknas. Visma Tid app är för tidrapportering.

Hjälp att få hos Visma

Visma sysslar i viss mån med konsulttjänster men det finns också en rad väsentlig information att inhämta från deras hemsida. Då deras främsta målgrupp är småföretagare så sträcker sig också mycket av innehållet till dem. Du kan också läsa om en rad tips och trix samt hur man går tillväga.

Om du går in på fliken Småföretagarliv så kan du bli förvånad över hur mycket information och råd det finns att ta del av. Visma vet att du som är ny i branschen och nyligen har startat upp din verksamhet, kan vara lite fundersam över vissa saker – allt från deklaration och skatteavdrag till de senaste digitala tjänsterna.

Visma har ett forum där du kan ställa frågor dygnet runt och komma i kontakt med andra företagare samtidigt som du kan kontakta deras support om du behöver hjälp teknisk support o.s.v. Ibland kan det dock kännas lite skralt då mycket behövs göra själv. Beroende på om du köper ett serviceavtal eller inte, är hjälpen mer omfattande.

Vilket Visma-program passar mig bäst?

En fördel hos Visma är att de tydligt informerar om vilka program som hör till den företagsstorlek du har. All information finns därmed direkt att hämta på hemsidan samtidigt som de specificerar vilket program som är mest populärt. Olika omfattningar, funktioner och antalet anställda är några punkter att ta fasta på.

Vad kostar Vismas program?

Vismas program är inte alltför dyra och varje prisklass är angiven på respektive program och system. En del program går att prenumerera på per månad medans andra måste köpas under ett halvår eller ett år. Dock har du i många fall en provperiod på ca 3 veckor om så önskas.

Hur fungerar supporten?

Vismas medarbetare kommer vanligen inte till dina lokaler för att installera något program utan du som har serviceavtal kan istället vända dig till deras support som kan guida dig igenom processerna och arbeta med fjärrstyrning om du är ovan eller inte begriper något. Vid serviceavtalet får du också automatiska uppdateringar.

Har Visma något gratisprogram?

Ja, ett grundläggande redovisningsprogram för konsulten finns att hämta hos Visma. Du kan välja mellan att ta det baspaket som innefattar de vanligaste arbetsmomenten. Om du vill kan du sedan köpa till det kompletta redovisningspaketet som då kostar 911 kr per månad. Beställa grundpaketet kan du göra direkt online.

Jag vill gå en utbildning. Hur gör jag?

Om du vill ta del av någon eller några av Vismas utbildningar för företagare, kan du boka direkt via webben. Kurserna hålls bara på ett fåtal platser som bl.a. Växjö och Stockholm och hålls vanligtvis en heldag. Detta är ett roligt sätt att träffa andra företagare och fördjupa sig.